pixel mautic

Що нового у бізнесі користувачів Deadline?
Кожен понеділок розповідаємо про це журналістам України!

Щоб прочитати реліз або безкоштовно розмістити свій:

10:36 2022.01.06
star_border Додати в обрані

На World Chocolate Masters у Києві оберуть найкращого шоколатьє України

21 січня відбудеться національний етап World Chocolate Masters в Україні. Три видатні шеф-кондитери змагатимуться за право представляти країну на міжнародному фіналі в Парижі.

Пряму трансляцію з кулінарної студії Chef University можна буде переглянути за посиланням. Початок: о 8:00 за київським часом.


World Chocolate Masters™ (WCM) — головний міжнародний конкурс шоколатьє та шеф-кондитерів, присвячений їхнім творчим уявленням про роль шоколаду в кондитерському світі й гастрономії майбутнього. Україна вперше бере участь у конкурсі WCM, тому подія має стати знаковою для всіх кондитерів країни. Конкурс проводиться за підтримки французького бренду шоколаду для кондитерів Cacao Barry, що належить компанії Barry Callebaut.


Головна тема World Chocolate Masters у 2021 році — #TMRW, або Tomorrow. Учасникам потрібно продемонструвати оригінальну техніку виконання та використати найсучасніше обладнання, щоб показати, яким буде шоколад у майбутньому, як зміняться смаки та вподобання відповідно до глобальних трендів, а саме: дотримання принципів сталого розвитку та фокус на здоровий спосіб життя, прагнення до мінімалізму й натуральності у складі продуктів, технологічність у виробництві. Фінал World Chocolate Masters пройде восени 2022 року в Парижі, але перед цим у 21 країні оберуть національних переможців.


В Україні відбірковий етап World Chocolate Masters відбудеться 21 січня у кулінарній студії Chef University компанії Best Way Foods, ексклюзивного дистриб'ютора компанії Barry Callebaut та інших європейських виробників високоякісних інгредієнтів для Food Service в Україні.


За перемогу на національному етапі поборються:


  1. Олег Івженко, екс-шеф-кухар Fairmont Grand Hotel у Києві та фіналіст Ukraine Championship 2019 у категорії «Кондитерське мистецтво».


  1. Семен Постолов, шеф-кондитер Vanil Café. Раніше Семен працював шеф-кондитером у Mershall Café.


  1. Антон Штипа, шеф-кондитер та викладач у Першій кулінарній академії України УЦА. Представляв Україну на кубку Coupe du Monde de la Pâtisserie Cup 2020 у Парижі.


Кожен учасник має продемонструвати майстерність на п'яти етапах:


  1. #DESIGN — розробити та втілити в життя інтригуючий дизайн шоколадної скульптури із застосуванням мінімум шести технік на основі фірмового елемента конкурсу — букв #TMRW.

  2. #TASTE — створити свіжі шоколадні тістечка з використанням трьох текстур і трьох обов'язкових інгредієнтів: шоколаду Cacao Barry, фруктів та інгредієнта місцевого виробництва.

  3. #SNACK — приготувати шоколадні снеки для швидкого перекусу з рослинних інгредієнтів.

  4. #BONBON — створити формовані шоколадні цукерки з натуральних інгредієнтів.

  5. #YOU — представити концепцію, яка відображає бачення шоколаду майбутнього та поєднує всі приготовлені протягом дня десерти.


Переможця обере журі, до складу якого входять кондитерка-художниця, бренд-амбасадорка Cacao Barry та суддя багатьох міжнародних конкурсів Ніна Тарасова; шеф-кондитер Bakehouse Confectionery та срібний призер Національного чемпіонату кондитерського мистецтва України Дмитро Колесников; шоколатьє та міжнародний консультант, автор онлайн-курсів «Пралінаріум» та «Суперпралінаріум» Андрій Дубовик; шеф-кондитерка, засновниця та викладачка кулінарної студії і кондитерських онлайн-марафонів, авторка власної лінійки силіконових форм для випічки Дінара Касько.

Спеціально запрошений гість конкурсу — Філіп Маран, керівник Академій Шоколаду Barry Callebaut у Східній Європі, Близькому Сході та Африці.


Голова журі: шеф-кондитер-шоколатьє і амбасадорка Cacao Barry, співвласниця торгової марки JEM Євгенія Петренко.


«Вперше українські шоколатьє отримали можливість взяти участь у чемпіонаті світу з шоколаду World Chocolate Masters. Для всіх нас це велика честь — стати на один щабель із нашими колегами у всьому світі, — коментує Євгенія Петренко. — Для учасників відбору — це чудова можливість показати свій професіоналізм, креативність. Усі учасники — найдостойніші представники своєї професії в українському кондитерському мистецтві, які зможуть надалі представляти нашу країну на світовому рівні у фіналі конкурсу. Для них це чудова нагода показати себе, підняти свою кар'єру на новий рівень і свої гастрономічні ідеї — на нові висоти. Те, що показують учасники чемпіонату, стає трендом кондитерської індустрії та надихає колег на найближчі роки».


Усі етапи конкурсу у прямому ефірі покаже World Chocolate Masters Ukraine на своєму YouTube-каналі. Початок трансляції — 21 січня о 08:00 за київським часом.



Контактна особа